Automotive

De automotive branche:

Als je erg geïnteresseerd bent in het ontwerp, in de ontwikkeling, de productie, de reclame en de verkoop van auto’s en alle andere motorvoertuigen heb je affiniteit met de automotive branche. Dat is natuurlijk logisch want alles wat onder dit onderwerp valt is ook meer dan interessant. De eerste auto is gebouwd in Duitsland. De Duitser Carl Benz bouwde zijn eerste automobiel in 1885 in Mannheim, nu alweer zo’n 135 jaar geleden! Nog meer bekende namen? Daimler en Maybach bouwden hun eerste auto in 1886, ook in Duitsland. De fascinerende wereld van automobielen spreekt tot ieders verbeelding. Denk maar aan Ferrari en Lamborghini om maar een paar merken te noemen. Als je veel geld hebt, kun je zelf zo’n dure en supersnelle auto aanschaffen. Gelukkig kan een auto huren ook.

Automotive

Betrouwbaar

Omdat de branche al zo lang bestaat, kun je ervan helemaal van uitgaan dat het een betrouwbare industrie is waar degelijke en tegelijkertijd innovatieve producten uit de fabrieken komen. De auto’s die in die fabrieken gefabriceerd worden, staan in de showrooms van vele dealerbedrijven en universele autobedrijven. Auto-importeurs, leasemaatschappijen, schadeherstelbedrijven en onderdelen leveranciers behoren allemaal tot diezelfde automotive branche. Een wereld op zich, waar veel dingen in hoog tempo achter elkaar plaatsvinden. Nieuwe modellen, andere uitvoeringen, innovatieve motoren, vliegende auto’s, het kan niet op.

Automotive is ook de reparatiewerkplaats, het onderhoud, de banden, de diagnose, equipment en onderdelendistributie van de auto. De automobielindustrie is één van de grootste economische sectoren van de wereld. Nog geen twee jaar geleden in 2018 kwamen er meer dan 70 miljoen personenauto’s van de fabrieksband af, gevolgd door 25 miljoen bedrijfswagens. Ruim 95 miljoen auto’s in één jaar! Maar hoeveel rijden er rond? Tegenwoordig zijn ongeveer 1,3 miljard voertuigen in gebruik, zeg maar 180 voertuigen per 1000 bewoners. Kortom, een onderwerp waar je nooit over uitgesproken raakt, zie ook de homepage.

Auto starten

Geef een reactie