Auto Leasen

Waarom een auto zakelijk leasen?

Het kan een goede keuze zijn om een auto te leasen. Als je een auto wilt leasen, zijn er een aantal opties waar je voor kunt gaan. Je kunt er namelijk voor kiezen om te gaan voor private lease en voor zakelijk lease. Zakelijk leasen heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van private leasen. 

Betaal minder geld voor je auto

Op het moment dat je voor zakelijk leasen kiest, hoef je minder geld te betalen voor je auto. Dit houdt in dat het geld dat je per maand betaalt aan een auto een stuk lager ligt dan wanneer je voor private lease gaat. Soms is het zelfs mogelijk om gratis gebruik te maken van een bedrijfsauto. 

Bij het zakelijk auto leasen teken je een contract om gebruik te maken van een auto van je bedrijf. Dit houdt in dat het bedrijf waar je werkt een eigen wagenpark heeft, is het mogelijk om hier een auto van te leasen. Dit houdt eigenlijk gewoon in dat je gebruik maakt van de auto van je werk. 

Vaak gaat het leasen van een auto via je bedrijf ook door middel van een contract. Dit zorgt er namelijk voor dat je zelf aansprakelijk bent bij een ongeluk. Echter is het hierdoor vaak mogelijk om volop gebruik te maken van deze auto. 

Het leasen van een auto kan ook via het bedrijf waar je werkt gaan. Dit houdt in dat het bedrijf waar je werkt eigenlijk een tussenpersoon is. Hierdoor kun je voor veel minder geld een auto leasen bij je werk. Dat is natuurlijk ideaal. 

Echter is het bij zakelijk leasen wel belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid kilometers je voor jezelf rijdt. Dit komt omdat als je boven de 500 kilometer voor privé gebruik hebt gereden dat de belastingdienst dit ziet als een inkomen. Dit komt omdat je gratis gebruik kunt maken een zakelijke lease auto. 

Omdat de belastingdienst een zakelijke lease auto als een inkomen ziet, moet je hier ook een soort belasting over betalen. Deze belasting wordt ook wel bijtelling genoemd. Bijtelling is een soort belasting die je per kilometer die je rijdt betaalt. Echter maakt dit zakelijke lease nog steeds goedkoper dan private lease. 

Kies de auto die je wilt

Het voordeel van zakelijk leasen is dat je vaak zelf een auto mag kiezen. Als een bedrijf een eigen wagenpark heeft, is dit vaak wat lastiger. Echter kan je bij zakelijk lease bij een ander bedrijf wel kiezen welke auto je wilt. Dit kan een groot voordeel zijn om gebruik van te maken. 

Zo kan het zijn dat je een Volkswagen leasen een goed idee vindt. Dit komt omdat dit mooie en zakelijk ogende auto’s kunnen zijn. Echter kan het ook zijn dat je liever voor een Toyota lease gaat. 

Hierbij is het een beetje je eigen keuze in wat je de beste auto vindt om te gaan leasen. Het kan echter lastig zijn om hier een keuze tussen te maken. Als je dit lastig vindt, kun je het beste gaan voor de meest zakelijk ogende auto.