Vervoer

Een ritje door Brabant met een Elektrische Chopper

E-chopper

Sinds een aantal jaar is iedereen steeds meer bezig met het belang van het milieu. Dit heeft vooral te maken met de recent uitgebrachte rapporten over de klimaatveranderingen. In deze rapporten staat namelijk dat dit komt door de uitstoot van koolstofdioxide. Helaas zijn er op dit moment erg veel vervoersmiddelen die nog steeds gebruik maken van grondstoffen uit de aarde. Daarentegen zijn er ook een aantal goede initiatieven op de markt gekomen. Eén van de initiatieven is de elektrische chopper.

E-chopper

Emissieloos rijden op een Elektrische Chopper

Voorheen kozen veel mensen ervoor om een rondje te rijden op een vervuilende snorfiets. Helaas heeft deze snorfiets een aantal nadelen. Zo is deze snorfiets slecht voor het milieu. Daarnaast heeft deze snorfiets ook nog eens stinkende uitlaatgassen. Hierdoor kiezen steeds meer mensen ervoor om eens een ritje te maken op een elektrische variant. Dankzij een elektrische variante kun je emissieloos rijden. 

Kan iedereen rijden op dit vervoersmiddel?

Ben je van plan om binnenkort een rondje door Brabant te rijden met een Elektrische Chopper? Houdt er dan rekening mee dat je minimaal 16 jaar oud moet zijn. Daarnaast is het van belang dat je in het bezit bent van een rijbewijs. Dit is verplicht omdat de Elektrische Chopper valt onder de standaard snorfiets regeling. Echter, op de elektrische variant is het niet mogelijk om gebruik te maken van de mogelijkheid om iemand achterop te nemen. Dit komt doordat het vervoermiddel enkel en alleen geschikt is voor één persoon.