Vervoer

Rdw Kenteken Check doen

Check je autowaarde, of bekijk wat het schadeverleden is van die mooie auto die je bij de dealer hebt zien staan.

Dat kun je doen met een zogenoemde rdw kenteken check. Je vult daartoe het kenteken van de desbetreffende auto in, je kunt de kenteken check ook van andere voertuigen als een camper, een scooter, of een vrachtwagen doen, en alle betreffende gegevens worden uit de database van de RijksDienst voor het Wegverkeer gehaald.

Overzichtelijk per categorie wordt het vervolgens op het scherm geplaatst zodat je dit rustig kunt bekijken.

Zo krijg je bijvoorbeeld te zien wat voor een type auto het is, wat het gewicht is, en wanneer het betreffende voertuig voor de APK gekeurd moet worden. Is deze APK al verlopen, dan krijg je dat ook direct te zien.

Al deze informatie, die je te zien krijgt bij een gratis rdw kenteken check, is handig als je bijvoorbeeld een ander voertuig wilt kopen. Maar je krijgt wel alleen de basisinformatie te zien, die je bijvoorbeeld ook op de website van de RijksDienst voor het Wegverkeer kunt opvragen.

Velen hebben aan deze basisinformatie voldoende, en daarom hoeft het ook niets te kosten.

De rdw kenteken check – schadeverleden opvragen

Maar sommigen hebben hier niet genoeg aan. Die willen graag het schadeverleden inzien, weten hoeveel eigenaren het voertuig heeft gehad, of een precieze en nauwkeurige waardebepaling. Deze uitgebreide rdw kenteken check is niet gratis maar kost, afhankelijk van datgene dat je precies wilt weten, tussen een paar Euro en maximaal een keer 20 Euro.

Meesten wordt de kenteken check gedaan door mensen die een andere auto willen kopen die een handelaar of priv├ępersoon heeft aangeboden. Je wilt met deze kenteken check natuurlijk voorkomen dat het kopen van het voertuig een verkeerde keuze zou zijn. Daarom ook wordt vaak ook het schadeverleden geraadpleegd, of een waardebepaling.

Immers kan niemand aan de buitenkant zien wat nu de precieze waarde is, of welke schades het voertuig gehad heeft.

Met de dubbele rdw kenteken check kun je de mogelijke miskoop voorkomen, en voor die paar Euro loop je natuurlijk het risico niet. Doe dan ook altijd een kenteken check.