Verzekering

Waarom een woonverzekering vergelijken altijd een goed idee is

Heb jij voor het eerst een huis gekocht? Gefeliciteerd! Je moet nu echter nog een woonhuisverzekering afsluiten. De woonhuisverzekering wil je absoluut niet overslaan. Een woonverzekering vergelijken is altijd een goed idee voor je een keuze maakt. Er zijn namelijk een heleboel partijen om uit te kiezen en je wil natuurlijk wel de beste keuze voor jou maken. 

Wat is een woonhuisverzekering?

Een woonverzekering is een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Deze verzekering dekt schades door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak van de woning. Het is absoluut essentieel als je veilig wil wonen en risico’s wil afdekken.

De dekking van je woonhuisverzekering

Hoe uitgebreid de dekking van je woonverzekering is hangt af van het soort verzekering dat je hebt gekozen. Er bestaan drie soorten woonverzekeringen: de uitgebreide woonverzekering, de extra uitgebreide woonverzekering en de allrisk woonverzekeringen. Ontdek per dekking wat wel en niet verzekerd is door de verzekeringen te vergelijken.

fijn wonen

Verschillen per verzekeraar

Het is nooit goed om er vanuit te gaan dat de verzekeraars allemaal ongeveer hetzelfde bieden. Met name bij een woonhuisverzekering is dit absoluut niet het geval. Het is namelijk geen verzekering met grote regels van bovenaf zoals bij de zorgverzekering het geval is. Elke partij mag dus afzonderlijk kiezen wat zij belangrijk vinden als het gaat om de premie en de inhoud. Bedenk vooraf wat voor jou belangrijk is en waar jij wellicht een hoger risico op hebt. Daar kun je de verzekering op afstemmen.