Auto

De Lexus ES

De Lexus ES

De Lexus ES is een luxueuze middenklasse sedan die bekend staat om zijn verfijning, comfort en geavanceerde technologie. Sinds zijn introductie in 1989 heeft de ES zich gevestigd als een toonaangevende keuze in het segment van luxe sedans, en de nieuwste generatie zet deze traditie voort met indrukwekkende kenmerken en een superieure rijervaring.

Turbosmart
VRSF downpipes
Eventuri

Het exterieurontwerp van de Lexus ES straalt elegantie en moderniteit uit, met slanke lijnen, een gestroomlijnd profiel en een opvallende grille. LED-koplampen en achterlichten zorgen voor een stijlvolle en functionele verlichting, terwijl de algehele vormgeving de luxe en verfijning benadrukt die de ES kenmerkt.

Binnenin biedt de ES een luxueus en goed uitgerust interieur. Hoogwaardige materialen zoals leer, hout en metaal worden gecombineerd met geavanceerde technologieën om een eersteklas rijervaring te bieden. De ergonomische stoelen bieden uitstekende ondersteuning en comfort, zelfs tijdens lange ritten. Het infotainmentsysteem, dat wordt aangestuurd via een groot touchscreen of een touchpad, biedt naadloze connectiviteit en toegang tot navigatie, entertainment en voertuiginstellingen.

Onder de motorkap biedt de Lexus ES een scala aan krachtige en efficiënte motoren, waaronder een 2,5-liter viercilinder en een 3,5-liter V6. Deze motoren zijn gekoppeld aan een soepele automatische transmissie en bieden zowel responsieve prestaties als uitstekende brandstofefficiëntie. De hybride variant, de ES 300h, combineert een viercilindermotor met een elektromotor om zowel krachtige prestaties als verbeterde brandstofefficiëntie te bieden.

De ES is ook uitgerust met een reeks geavanceerde rijhulpsystemen die bijdragen aan de veiligheid en het rijgemak. Functies zoals adaptieve cruisecontrol, rijstrookassistentie, dodehoekbewaking en automatische noodremmen zorgen voor een veilige en ontspannen rijervaring. Daarnaast biedt de ES een adaptieve ophanging die de rijprestaties optimaliseert, ongeacht de rijomstandigheden.

De rijervaring in de Lexus ES is zowel verfijnd als dynamisch. De adaptieve ophanging en het precieze stuurgedrag zorgen voor uitstekende rijprestaties, terwijl de verschillende rijmodi de bestuurder in staat stellen om de prestaties aan te passen aan hun voorkeuren, van comfortabel cruisen tot sportief rijden.

Met zijn combinatie van luxueuze materialen, geavanceerde technologieën en indrukwekkende prestaties blijft de Lexus ES een toonaangevende keuze in het segment van luxe sedans. Het is een voertuig dat perfect past bij de behoeften van veeleisende bestuurders die op zoek zijn naar verfijning, comfort en een superieure rijervaring.

Geef een reactie