Auto

Ga eens met de trein naar het werk!

caravan verkopen

Niet iedereen heeft het geluk dat ze dicht bij hun werk wonen. Dat betekent dus dat je soms iedere dag heen en weer moet reizen om naar je werk te gaan. Dat is zeker geen pretje, want er kan een hoop fout gaan tijdens die reis. Files lijken soms ineens uit het niets te ontstaan, en je staat ook vaak onverwacht vast in een file. Maar als je niet al te ver van een station woont kan het ook een goed idee zijn om eens na te denken over reizen met de trein, en misschien kan je zelfs je auto verkopen.

Wat kan je allemaal in de trein?

Meestal duurt een treinreis wel iets langer dan een autoreis, maar dit geeft eigenlijk helemaal niet, want je hoeft in de trein niet op de weg te letten. Afhankelijk van je werkgever kan je werkdag zelfs al in de trein beginnen, dus dan ben je minder lang op je werk en heb je meer vrije tijd! Maar ook als dat niet kan is een treinreis heerlijk, je kan in de trein namelijk ook lezen, series kijken, of gewoon even door je social media scrollen. Je bent dus minder tijd kwijt aan autorijden en wint er veel vrije tijd mee terug.

Maar wat moet ik dan met mijn auto?

Als je gewend bent geraakt aan het reizen met de trein is het heel goed mogelijk dat je je auto niet meer nodig hebt, of dat jullie thuis geen tweede auto meer nodig hebben. Je wagen verkopen is dan een goed idee: jij krijgt er weer wat geld voor terug en hoeft geen wegenbelasting, autoverzekering, en eventuele parkeervergunning meer te betalen, het kan dus flink in de kosten schelen. En iemand anders die nog wel een auto nodig heeft kan voor een lagere prijs dan nieuw een auto kopen, een win-win situatie voor jullie allebei dus.