Financieel

ANWB auto verkopen, wat kies jij? 

anwb auto verkopen

Een auto verkopen kan moeilijk zijn, afhankelijk van de locatie. In Nederland zijn er plaatsen waar mensen hun auto’s tegen verschillende prijzen verkopen. Hier zijn enkele punten waar je misschien over na wilt denken voordat je jouw eigen vervoer verkoopt. Je hebt misschien wel eens gehoord van een aantal populaire auto verkopende websites maar ze zijn niet allemaal de moeite waard. Als je ervoor kiest om jouw auto via die sites te verkopen, zorg er dan eerst voor dat de prijs eerlijk is voordat je iets online plaatst. Enkele andere manieren om jouw auto te verkopen, zijn onder meer een advertentie in de krant of via ANWB auto verkopen.

anwb auto verkopen

Hoe bepaal je de inruilwaarde?

Om de inruilwaarde van jouw voertuig te krijgen, moet je beslissen hoeveel de inruilwaarde is. Dit doe je door te bepalen wat jouw auto waard is en wat de huidige marktprijs is voor vergelijkbare auto’s. De inruilwaarde van een voertuig is afhankelijk van twee factoren: in welk type auto je inruilt en de huidige marktprijs voor vergelijkbare auto’s. De inruilwaarde van modellen van vorig jaar is meestal vrij laag omdat er elk jaar veel meer nieuwe modellen uitkomen dan oudere. De meer recente modellen kunnen echter meer waard zijn, afhankelijk van de kilometerstand en de staat van een auto.

Welke manier past bij jou?

Een manier om de waarde van jouw auto te bepalen, is door de wederverkoopprijs te berekenen. Over het algemeen geldt: hoe meer kilometers jouw auto heeft, hoe lager de inruilwaarde zal zijn. Over het algemeen zal een nieuwe auto in een jaar tijd een paar honderd dollar tot een paar duizend dollar inruilwaarde hebben. Dit kan enorm variĆ«ren, afhankelijk van waar je woont en in wat voor soort markt jij je bevindt. Er zijn ook secundaire factoren die bepalen hoeveel iemand betaalt voor jouw gebruikte auto, zoals hoe goed onderhouden deze is. Bekijk nu online wat de waarde van jouw auto is.