Auto

Het nut van een tripmaster in uw auto

De kans dat u een tripmaster in uw personenauto heeft zitten is relatief klein. Dit onderdeel wordt voornamelijk gebruikt in sportauto’s, waarmee competitieve races worden verreden. Met een tripmaster is het mogelijk om de totaal afgelegde afstand van de sportauto te meten. Daarbij bieden veel van deze apparaten de mogelijkheid om ook de lengte van intervallen binnen het gehele parcours op te meten. Ideaal wanneer u deelneem aan de rittensport voor auto’s, rallysport of verkenningstochten wilt kunnen maken.

Bij de aanschaf van een tripmaster zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de bediening van het apparaat. Het systeem moet fijn werken, om deze snel en zonder gevaren te veroorzaken te kunnen bedienen tijdens het rijden. Een van de voordelen van de tripmasters is dat deze tegenwoordig vaak van een helder licht worden voorzien. Zo is het display goed af te lezen op het moment dat u deze gebruikt.

Werking van de tripmaster in auto’s

 

Vaak wordt er bij de tripmaster gebruik gemaakt van een sensor in het wiel en de versnellingsbak van de auto. Op het moment dat de sensoren een draaiend signaal opvangen, zal de teller gaan lopen. De meest moderne varianten zijn niet alleen van sensoren voorzien, maar hebben ook een GPS-antenne. Dit maakt het kalibreren van de tripmaster overbodig en zorgt dat de afstand via satellieten gemeten kan worden. Er zijn verschillende webwinkels die deze tripmasters voor sportauto’s aanbieden. Voor welk model tripmaster kiest u?