Auto

Klaar voor het echte werk?

Een racestoelen kun je tegenwoordig overal kopen. Zelfs bij de online shops, tussen de hondenmanden, luiers en lampen kun je de stoelen aanschaffen. Veel racestoelen worden verkocht voor het spelen van video games. De gamer neemt plaats in de racestoel bij het spelen van de verschillende racegames en krijgt hierdoor een een volledige en bijna echte race beleving. Heel erg leuk natuurlijk, maar wat nou als je klaar bent voor het echte werk? Achter de tv vandaan en op naar het circuit, echte races doen in echte auto’s. Daarvoor heb je een echte racestoel nodig met een FIA keurmerk.

Naar de showroom?

Zoals gezegd kun je overal racestoelen kopen. Heel gemakkelijk vanuit je luie stoel koop je je racestoel. Maar als je de stoelen eerst even wilt zien, kun je natuurlijk ook een bezoek brengen aan een showroom van een speciaalzaak. Dit heeft natuurlijk veel voordelen

Maat

In de showroom kun je goed zien of de maat past bij jouw postuur. Ga er eens in zitten, dan kun je echt even voelen of de stoel past bij jouw voorkeuren. Ook kun je meten of de stoel ook in jouw auto past, ook niet onbelangrijk.

Materiaal

Racestoelen zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor zacht velours, of voor een ademende mesh stof. Als je de stoffen kunt zien en voelen, kun je gerichter een keuze maken.

Montage

Ook kun je in de showroom alvast zien op welke manier je racestoel gemonteerd moet worden in je auto. Je kunt de bevestiging er direct bijkopen. Vaak betreft het een zijbevestiging. Je kunt je dan goed laten informeren over welke bevestiging past bij jouw stoel en auto.

Uit voorraad leverbaar

Als je mazzel hebt, zijn de stoelen uit voorraad leverbaar. Kun je ze gelijk meenemen!