Auto

RDW gegevens opvragen

Ben je van plan een tweedehandse auto aan te schaffen en wil je bepaalde voertuiginformatie verschaffen? Dan kun je de RDW gegevens bij kentekencheck.eu aanvragen. De Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) is een bestuursorgaan die voor de registratie van gemotoriseerde voertuigen verzorgt. Zij beschikken dus over de meest uiteenlopende voertuiginformatie die je op basis van een kenteken kunt opvragen.

Het beste manier om een RDW check te laten uitvoeren is namelijk bij de RDW ovi zelf. Maar tegenwoordig zijn er een aantal website die jou de mogelijkheid geven om een kenteken check te laten uitvoeren. Meestal wordt er een paar euro’s van jou gevraagd om een RDW check te laten doen, maar bij andere website is dit niet het geval. Om een kenteken check te laten doen heb je alleen het kentekennummer nodig.

Waarom RDW gegevens opvragen?

Het is namelijk niet nodig om dagelijks een kenteken check te doen, maar het kan in sommige gevallen erg handig zijn. Bijvoorbeeld als je een tweedehandse auto gaat aanschaffen. Hierbij weet je dan zeker dat de auto voldoet aan jouw wensen en dat je niet teveel uitgeeft voor minder kwaliteit. Met een kenteken check kun je alle gegevens over de auto te weten komen. Zo kom je achter de autohistorie, onderhoudsverleden, schadeverleden etc… Verder kun je met een kenteken check ook kijken als de auto verzekerend is voor de wettelijke aansprakelijkheid, wanneer de apk vervalt, en of de auto misschien gestolen is.