Vervoer

Autobanden kopen: goed op weg

Ga je binnenkort een autobanden kopen? Dat doe je natuurlijk niet regelmatig. Een set autobanden is een aankoop waar je goed over na moet denken, want er zijn veel verschillende merken ieder met hun eigen kwaliteit. Zo heeft de ene situatie misschien wel een heel ander soort band nodig dan de andere. Eén ding is zeker: je wilt veilig de weg op. Waar moet je nu op letten bij de aanschaf van je banden? 

Autobanden kopen?

Je wordt enigszins overweldigd door het grote aantal merken en modellen. Daarnaast zijn er uiteraard lage en hoge prijsklasses. Bedenk daarom eerst hoe je je auto gebruikt. Rij je voornamelijk korte afstanden in de stad? Dan is een band uit de economische prijsklasse voldoende. Maar ben je vaak op pad, buiten de stad en leg je lange afstanden af? Dan heb je banden nodig met uitstekende profieldiepte, welke vaak in de wat hogere prijsklasse vallen.  

Laat je adviseren

Je hebt vastgesteld wat jouw rijstijl is en je gaat autobanden kopen. Dan zijn er nog wat zaken om op te letten. Laat je daarom altijd adviseren bij een autoservices. Om geld te besparen kun je tegenwoordig ook merkloze autobanden aanschaffen, maar garages raden dit niet aan. Deze banden zullen wel aan de minimale vereisten voldoen, maar gaan niet lang mee – ook niet in de stad. Koop je een tweedehands autoband, let dan op de profieldiepte.