Auto

Vervangen van handremkabels na een APK-keuring

autopartsonline.nl

Tijdens de APK-keuring wordt er onder meer naar de handremkabels van auto’s gekeken. Het spreekt voor zich, dat het erg belangrijk is dat dit onderdeel naar behoren werkt. Als de kabel niet krachtig genoeg zou zijn, bijvoorbeeld door een lichte vorm van slijtage, kan dit vergaande gevolgen hebben. Zie deze kabels los van het overige remsysteem in de auto. De handrem van een auto wordt immers op een andere manier gebruikt, dan de normale rem via het rempedaal. In dit artikel vertellen we je meer over de werking van deze kabels en de manier waarop deze vervangen wordt. Vaak is het voordelig om deze kabels zelf online aan te schaffen. De mogelijkheden hiertoe zijn de afgelopen jaren gegroeid.

Handremkabels

Noodzaak van het vervangen van handremkabels

Handremkabels moeten vervangen worden, op het moment dat deze niet meer goed werken. In veel gevallen is dit het gevolg van slijtage aan de kabels. Op het moment dat deze kabels niet meer goed werken, zal de auto niet volledig tot stilstand komen bij het gebruik hiervan. De auto kan nog steeds wegrollen, als de handrem gebruikt wordt. Deze kabel zit gekoppeld aan de remschoenen, die worden aangetrokken bij het gebruik van de rem. In dit opzicht komt de handrem overeen met de rem via het rempedaal. Ook bij het gebruik van het rempedaal worden de remschoenen aangetrokken. De remblokken worden vervolgens tegen de remschijf gedrukt om de auto tot stilstand te brengen.

onderdeel

Online nieuwe kabels voor je auto kopen

Eerder in dit artikel werd al beschreven, dat losse onderdelen tegenwoordig eenvoudig online besteld kunnen worden. Dit is verstandiger, dan het laten kopen van onderdelen door een garage. Door de onderdelen zelf online te bestellen, weet je zeker dat je profiteert van de laagste prijs. Vaak wordt er door garages een bepaalde marge over deze kabels in rekening gebracht. Bijvoorbeeld om de tijd voor het bestellen van de onderdelen in rekening te kunnen brengen.