Nieuws

Fietsen op e-bikes wordt populairder

Gedurende de coronacrisis is het aantal e-bike verkopen in Nederland flink gestegen. In ons kikkerlandje is fietsen erg populair. Van alle fietsen wordt de e-bike fiets steeds meer omarmd. Door de coronacrisis proberen veel Nederlanders het OV te vermijden. Daarnaast was het tijdelijk niet mogelijk om te sporten in groepsverband. Hierdoor zijn steeds meer Nederlanders gaan fietsen om zichzelf te kunnen verplaatsen en in beweging te blijven. Met name de e-bikes worden steeds populairder onder de Nederlanders. 

De keerzijde van e-bikes

Doordat de waarde van een e-bike fors hoger is dan een normale fiets, zijn e-bikes ook interessanter om te stelen. Dit veroorzaakt dat het aantal gestolen e-bikes ook steeds meer begint te stijgen. Het blijkt dat vooral de maanden augustus tot december een specifieke periode is die zorgt voor deze stijging. Veel van de gestolen e-bikes verdwijnen in busjes die naar Oost-Europa rijden. Dit is de reden dat vooral e-bikes aan de grens van Nederland worden gestolen. Het blijkt dat de waarde van een gestolen e-bike stijgt. Hierdoor wordt een gestolen e-bike verkopen steeds vaker door dieven gedaan.

Stelen voorkomen

Maak het dieven niet te makkelijk om je e-bike te stelen. Om te voorkomen dat je e-bike gestolen wordt is het allerbelangrijkste om je fiets op slot te doen. Tegenwoordig is alleen het op slot te doen niet voldoende en is het vastmaken met een extra slot altijd verstandiger. Check of je fietssloten ART-goedgekeurd zijn en maak je e-bike vast aan een boom of paal. Het is daarnaast ook slim om je e-bike in een bewaakte fietsenstalling te zetten. Vaak zijn dat plekken waar fietsen 24 uur bewaakt worden. Toch is het slim om ook hier je e-bike dan met een extra slot vast te maken. Het kan daarnaast ook slim zijn om je e-bike uit te rusten met een track & trace-systeem. Als je e-bike dan gestolen wordt is er nog een kans om dat je e-bike gevonden wordt.