Vervoer

Welke type scooter helm kopen online?

scooter helm kopen online

Het is prachtig dat je online zoveel keuze hebt, maar het kan wel lastig worden om de juiste keuze te maken. Stel je wilt een kettingslot kopen voor jouw scooter, welk soort moet je kiezen? En een scooterhelm, die draag je vaak dus je wilt wel de juiste keuze maken! Het wordt al iets eenvoudiger als je weet dat er drie types helmen bestaan; de Jet helm, de Integraal helm en de Systeem helm. Wat de verschillen zijn lees je op deze pagina, en ook waar je deze scooterhelmen goedkoop kunt bestellen!

Ga naar scooteronderdelenshop.com voor alle types helmen voor de scooterliefhebber. Daarnaast vind je hier allerlei accessoires voor jouw scooter zoals kettingsloten en scooter onderdelen.

  • Jet helm: Een jet helm heeft geen bescherming bij de kin, het is een open model. Dit type wordt ook wel de pilotenhelm genoemd. Met name mensen die op een Vespa scooter of andere retro scooters rijden kiezen vaak voor een jet helm. De bescherming is minder dan bij de andere helmen, en in de winter kan het koud aanvoelen. Ze zitten wel comfortabel en je staat optimaal in contact met de omgeving.
  • Integraal helm: Deze helm is wel helemaal afgesloten, met een transparant vizier aan de voorzijde. Dit zijn het soort helmen die op motoren vaak gedragen worden, je mag ze uiteraard ook voor brommers gebruiken. Ze bieden een optimale bescherming, maar opzetten en afzetten kost iets meer tijd. In de winter is het erg comfortabel, als je kiest voor een wat luxer model met geavanceerde ventilatiekanalen zal de helm niet zo opwarmen in de warme zomer.
  • Systeem helm: In gesloten stand lijkt de systeemhelm erg veel op de integraal helm, het grote verschil is dat je een systeem helm kunt openklappen. Dat maakt opzetten en afzetten een stuk eenvoudiger. Dit is ook de ideale helm voor bezorgers die korte ritten maken en met klanten moeten praten onderweg. Klap even de helm omhoog, dan weer omlaag en rijd verder. De bescherming ligt wel iets lager dan bij een integraal helm omdat de schil niet uit één deel is gemaakt.scooter helm kopen online

Welke scooterhelm kopen?

Bepaal eerst welk type helm het beste aansluit op jouw wensen en voorkeuren. Kijk vervolgens ook naar de specificaties van de helm. Je kunt direct de goedkoopste helm kopen, maar als je lange ritten maakt moet je ook zeker rekening houden met het draagcomfort, en bijvoorbeeld een eenvoudig uitneembare voering. Bij scooteronderdelenshop.com kun je goedkoop scooterhelmen kopen, en ook andere scooteronderdelen, kettingsloten en andere accessoires.

scooter helm kopen online