Auto

Wat te doen met je sloopauto?

Logo-Van-der-Ven-autos

Als je een auto in de garage hebt staan waar je niks mee doet kun je hem naar de sloop brengen. Dit hoeft niet per se, maar wanneer je er niet vanaf komt is dit de beste optie. Als jij jouw auto naar de sloop gaat brengen wil jij ook weten waarvoor je dit moet doen. Een auto naar de sloop brengen is heel goed voor het milieu. Tegenwoordig is bijna alles van een auto recyclebaar. Dit is heel fijn sinds je zo, zo min mogelijk afval hebt. Ook worden alle onderdelen die gebruikt kunnen worden voor andere auto’s verkocht. Op deze manier blijft er zo min mogelijk over van de auto. 

Een sloopauto naar de autosloperij brengen is niet alleen goed voor het milieu. Op deze manier zorg je er ook voor dat andere die dezelfde onderdelen nodig hebben als jouw auto deze ook kunnen gebruiken. Zo worden er in de toekomst ook minder materialen gebruikt om deze onderdelen te maken. Het is namelijk zo dat de auto het niet meer doet, maar dat bijna alle onderdelen nog in perfecte staat zijn. Dit is super handig! Ook kun je door middel van een sloopauto naar de autosloperij brengen geld ervan verdienen. Het bedrag dat je krijgt zou niet veel zijn, maar je krijgt er iets voor terug. 

Krijg je geld van een autosloperij?

Als je een sloopauto naar de autosloperij brengt kun je er dus een bedrag voor terug krijgen. Hoe groot het bedrag is, verschilt per auto. Bij een goedkope auto krijg je er hoog waarschijnlijk een paar tientjes ervoor, maar wanneer je een duurdere auto hebt met ook een stuk betere kwaliteit kun je er makkelijk honderden of duizenden euro’s voor krijgen. Dit is super fijn en het stimuleert mensen om hun oude auto’s die eigenlijk al een sloopauto is naar de autosloperij te brengen.

Doordat je er geld van krijgt om een sloopauto naar de autosloperij te brengen stimuleert mensen dit dus. Je kunt namelijk ook net zo goed de auto verkopen, maar dit gaat waarschijnlijk niet lukken en als het lukt krijg je er nog minder voor dan bij de sloop. Ook heeft de autosloperij sloopauto’s nodig om te kunnen functioneren! Zonder een sloopauto kun je het geen autosloperij noemen. Zoals je leest is het brengen van een sloopauto naar een autosloperij hartstikke goed!